10 πράγματα που πρέπει να κάνετε με τα παιδιά σας φέτος το καλοκαίρι!


Είτε πάτε διακοπές είτε όχι, παρακάτω θα βρείτε 10 αστεία και διασκεδαστικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας φέτος το καλοκαίρι! 


1. Πάρτε μια αιώρα για κούνια

Τοποθετήστε στο μπαλκόνι ή στην αυλή του σπιτιού σας μια αιώρα. Πάρτε αγκαλιά το παιδί σας και κάντε κούνια, ξαπλώστε παρέα και απλά κοιτάξτε τον ουρανό, τα σύννεφα. Φτιάξτε αστείες ιστορίες και κουβεντιάστε!

2. Σκαλίστε παρέα το χώμα

Αγοράστε μερικές γλάστρες, φυτέψτε λουλούδια ή λαχανικά και σκαλίστε τον κήπο μαζί. Το χώμα τις περισσότερες φορές μοιάζει «απαγορευμένο» για τα παιδιά, αλλά αυτός είναι και ο λόγος που χαίρονται να παίζουν τόσο πολύ όταν τους επιτρέπεται.

3. Βοηθήστε μαζί ένα αδεσποτάκι 

Μάθετε στο παιδί σας πως όλα τα ζωάκια έχουν ανάγκη από τροφή και καθαρό νερό. Αν κάποιο υποφέρει βοηθήστε το φιλοξενώντας το στην αυλή ή το μπαλκόνια σας προσφέροντας σκιά και αγοράζοντας λίγο φαγητό. Αν δεν είστε σε θέση, καλέστε απλά μια φιλοζωική οργάνωση για να αναλάβει τη φροντίδα του.

4. Μετατρέψτε το τραπέζι της κουζίνας σε καταφύγιο

Πάρτε σεντόνια και κουβέρτες και μετατρέψτε το τραπέζι σε σπιτάκι.η Φάτε μαζί εκεί, διαβάστε παραμύθια και παίξτε.

5. Πλύνετε το αυτοκίνητο μαζί

Μια ζεστή μέρα, πλύνετε μαζί το αυτοκίνητο. Αφήστε το να σαπουνίσει, να ξεπλύνει και μάθετέ του, τι πάει να πει «μπουγέλο». Είναι αστείο να μπορεί να βρέχει τον μπαμπά ή τη μαμά χωρίς φωνές και γκρίνια. Αν πάλι δεν έχετε αυτοκίνητο, πλύνετε το ποδήλατο ή το πατίνι του στο μπαλκόνι. Είναι το ίδιο διασκεδαστικό!

6. Κυνηγήστε έντομα

Αγοράστε μερικές απόχες και βγείτε στην αυλή ή την πυλωτή σας για να κυνηγήσετε διάφορα έντομα. Αφήστε τα να κάνουν τους εξερευνητές με τους φίλους τους σαν να έκαναν σαφάρι.

7. Ψήστε μπισκότα

Φτιάξτε ένα μπολ με ζύμη μπισκότου, δώστε τους διάφορα κουπάτ και αφήστε τα να φτιάξουν μπισκότα που στη συνέχεια θα ψήσετε και θα απολάυσετε παρέα!

8. Σχεδιάστε με κιμωλίες

Αγοράστε κιμωλίες και πηγαίνετε σε ένα πάρκο, μία παιδική χαρά ή ακόμη και την πυλωτή σας. Δώστε τους τις κιμωλίες και αφήστε τα να σχεδιάσουν πριγκίπισσες, δράκους, δέντρα και σπιτάκια.

9. Μια παράσταση μόνο για εσάς

Βγάλτε τις αποκριάτικες στολές και ό,τι μουσικά όργανα έχετε. Αφήστε τα να δημιουργήσουν μία μουσική παράσταση και γίνεται θεατές στο καλύτερο θεατρικό έργο που έχετε παρακολουθήσει ποτέ.

10. Χορός στη βροχή

Πείτε τους να βάλουν τα μαγιό τους, να φορέσουν τις γαλότσες, να αρπάξουν μια ομπρέλα και αρχίστε να τα καταβρέχετε με το λάστιχο. Σίγουρα αυτό το παιχνίδι, θα γίνει το αγαπημένο τους!

Πηγή: www.mothersblog.gr

Σχόλια