Ποιες συμπεριφορές των γονιών ενοχλούν τα παιδιά

Αποτέλεσμα εικόνας για Ποιες συμπεριφορές των γονιών ενοχλούν τα παιδιά


Κάποια λάθη στην ανατροφή, συμπεριφορές ή νοοτροπίες των γονιών είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές για όλα τα παιδάκια. Εμείς  συγκεντρώσαμε και καταγράψαμε τις πέντε πιο χαρακτηριστικές, προκειμένου να τις αποφύγετε κατά το δυνατόν


Παρεμβατισμός: Το παιδί σε αυτή την ηλικία θέλει να κάνει τα πάντα μόνο του και θεωρεί ότι είναι αρκετά μεγάλο γι’αυτό. Να ξέρετε λοιπόν ότι όποτε του κάνετε συστάσεις, το μαλώνετε και γενικά του δείχνετε έναν άλλο δρόμο, εκείνο νιώθει άσχημα.

Αστάθεια: Σε περίπτωση που το παιδί δεν εισπράττει με συνέπεια την αγάπη σας ή δεν εφαρμόζετε πιστά τους κανόνες συμπεριφοράς/πειθαρχίας που έχετε συμφωνήσει με το σύντροφό σας, αποδιοργανώνεται και γενικά δεν είναι ήρεμο.

Τσακωμοί: Όλων των ειδών οι εντάσεις δεν είναι διαχειρίσιμες από το παιδί και μιλάμε πάντα όταν γίνονται σε μεγάλη συχνότητα. Είτε μιλάμε για τακτικούς τσακωμούς με το σύντροφό σας, είτε μαλώνετε συχνά το παιδί για το οτιδήποτε, το μόνο σίγουρο είναι ότι καλό δεν του κάνουν…

Έλλειψη υπομονής: Όπως καλά ξέρετε, η ανατροφή του παιδιού απαιτεί άπειρη υπομονή από μέρους σας αν θέλετε να πάνε όλα καλά. Αν λοιπόν δεν την έχετε ή δείχνετε απροθυμία να του λύνετε απορίες και να το βοηθάτε στους προβληματισμούς του, μην περιμένετε ότι το δέσιμo σας με το παιδί θα είναι όσο δυνατό πρέπει. 

Σύγκριση: Μην κάνετε το λάθος να συγκρίνετε το μικρό σας με άλλα παιδάκια, ούτε μπροστά σε τρίτους, ούτε σε μεταξύ σας συζητήσεις, θεωρώντας ότι έτσι θα του δώσετε κίνητρο να αλλάξει τα όποια κακώς κείμενα. Το μόνο που τελικά θα καταφέρετε είναι να του δημιουργήσετε ανασφάλειες και απωθημένα.


Πηγή    mother.gr



Σχόλια