Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018

Πώς να βοηθήσετε ένα βίαιο παιδίΑς δούμε κάποιους τρόπους που θα μας βοηθήσουν να εκμηδενίσουμε την επιθετικότητα των παιδιών μας:


  • Προσπαθήστε να διοχετεύετε στο παιδί την αγάπη σας όσο πιο συχνά μπορείτε. Μόνο έτσι θα εξαλείψετε την περίπτωση να έχει γίνει βίαιο επειδή νιώθει παραμελημένο από το οικογενειακό του περιβάλλον.

  • Αφιερώστε του χρόνο για να παίξετε μαζί ή να πάτε βόλτες. Με αυτόν τον τρόπο θα διαπιστώνει καθημερινά το πόσο σημαντικό είναι για εσάς και θα έχει εσωτερική ηρεμία.

  • Δώστε στο παιδί να καταλάβει ότι θα είσαστε πάντα εκεί για εκείνο για να μοιραστεί μαζί σας σκέψεις και προβληματισμούς. Αν δεν το κάνετε και λόγω του συσσωρευμένου θυμού που θα έχει μέσα του, θα τον εκτονώνει με βία σε τρίτους.

  • Αποφύγετε τη συχνή και ισοπεδωτική κριτική στο παιδί για τα προσόντα του, τις επιδόσεις του κτλ. Ακόμα κι αν δεν είναι το πιο όμορφο, το πιο έξυπνο ή το πιο ικανό, πρέπει να το κάνετε να αισθάνεται έτσι.
  •  Αναρωτηθείτε μήπως ασκείτε  βία στο παιδί για «παραδειγματισμό» όταν κάνει κάτι λάθος. Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, αναζητήστε αμέσως πιο δόκιμους τρόπους πειθαρχίας του. Αν εξακολουθείτε να καταφεύγετε στη βία ζητήστε εσείς βοήθεια από κάποιον ειδικό.


Πηγή   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου