Γιατί δεν πρέπει να χτυπάτε το παιδί σας


Είναι δεκάδες οι λόγοι που η βία δεν είναι αποδεκτός τρόπος πειθαρχίας των παιδιών. Παρακάτω θα βρείτε κάποιους από αυτούς έτσι ώστε να αναθεωρήσετε τη στάση σας στο εξής..



  • Από τη στιγμή που το παιδί αντιγράφει στάσεις, συμπεριφορές και αντιλήψεις σας, νομοτελειακά θα καταγραφεί στη συνείδησή του ότι η βία είναι τρόπος να λύνει τις διαφορές του με κάποιον. Ο διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων δε θα είναι στις προτεραιότητές του.

  • Το να χτυπήσετε το παιδί είναι η εύκολη λύση, εκτός από αντιπαιδαγωγική. Άρα λοιπόν είναι προτιμότερο να αναζητήσετε σωστές μεθόδους πειθαρχίας του για να γίνουν όλα όπως πρέπει. Να πειθαρχήσει δηλαδή ορθολογικά, να πάρει τα μηνύματα που θέλετε να του περάσετε και όχι απλά να βολέψετε τη στιγμή όπως-όπως.

  • Ένα ακόμα αρνητικό της συχνής βίας με αποδέκτη το παιδί είναι ότι θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις και στη μεταξύ σας σχέση. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι αντί να βρίσκετε τρόπους να ενισχύσετε το δέσιμό σας, τελικά θα καταφέρετε το ακριβώς αντίθετο.

  • Να έχετε υπόψη σας ότι, όσο το παιδί είναι μικρό, δεν εκδηλώνει όπως θα ήθελε τα συναισθήματά του. Να είσαστε σίγουροι όμως πως όταν μεγαλώσει θα σας επιστρέψει στο ακέραιο το συσσωρευμένο του θυμό από τη συχνή βία που ασκούσατε πάνω του.

Πηγή      mother.gr

Σχόλια