Kανόνες για ασφαλή κολύμβηση του παιδιού



Το καλοκαιράκι έφτασε και πριν κατευθυνθείτε με τα παιδιά σας στην παραλία ας δούμε πέντε βασικούς κανόνες ασφαλείας που πρέπει να για να μην υπάρξουν απρόοπτα:
  • Διαλέξτε το κατάλληλο σωσίβιο για το παιδί σας: Στην αγορά κυκλοφορούν διάφορα είδη σωσιβίων, από τα κλασικά μπρατσάκια και τις κουλούρες, μέχρι τα μακαρόνια και τα γιλέκα. Επιλέξτε το κατάλληλο για την ηλικία και το βάρος του παιδιού σας.
  • Μην επαναπαύεστε μόνο στα σωσίβια: Καλό θα είναι κάθε φορά που το παιδί σας μπαίνει στη θάλασσα να το συνοδεύει και ένας ενήλικας και να μη βασίζεστε μόνο στο ότι φορά το σωσίβιό του.
  • Τα μάτια σας στο παιδί: Ακόμα και όταν το μικρό σας πλατσουρίζει στα ρηχά ή στην άκρη της παραλίας, τα μάτια σας θα πρέπει να είναι πάντα πάνω του. Γι’ αυτό αφήστε το κινητό σας στην άκρη.
  • Θέστε αυστηρούς κανόνες: Μάθετε στο παιδί τι επιτρέπεται να κάνει στη θάλασσα και τι όχι. Για παράδειγμα δεν επιτρέπεται να βυθίζουμε τα αδέλφια ή τους φίλους μας κάτω από νερό για πλάκα, δεν κάνουμε βουτιές κοντά σε βράχια κλπ.
  • Γράψτε το παιδί κολυμβητήριο: Αν έχετε την δυνατότητα, φροντίστε το παιδί να κάνει μαθήματα κολύμβησης σε κάποιο κολυμβητήριο από μικρή ηλικία, ώστε να μάθει να κολυμπά σωστά και με ασφάλεια.

Πηγή     mother.gr

Σχόλια