Η βία κατά των γυναικών ξεκινά από μικρή ηλικία

Η βία κατά των γυναικών ξεκινά από μικρή ηλικία  – Η καμπάνια που σοκάρει την Αυστραλία

 

Η κυβέρνηση συνασπισμού της Αυστραλίας, ξεκίνησε μια νέα διαφημιστική καμπάνια, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους γονείς και τους δασκάλους να πατάξουν την ασέβεια και την επιθετική συμπεριφορά από τα αγόρια και τους νέους άνδρες προς τις γυναίκες.
Η εκστρατεία των 30 εκατομμυρίων δολαρίων,
η οποία ξεκινά από την Κυριακή, διαθέτει μια τηλεοπτική διαφήμιση ενός λεπτού στην οποία οι άνθρωποι απορρίπτουν ή ενθαρρύνουν τα στερεότυπα των φύλων και τη βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών.
O Υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών Christian Porter ανέφερε: «Οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η βία κατά των γυναικών είναι λάθος. Αυτό που μπορεί να μην γνωρίζετε είναι ότι … όλοι μας μπορούμε εν αγνοία μας να την δικαιολογούμε και συνεπώς να διαιωνίζουμε τη συμπεριφορά που μπορεί να οδηγήσει στη βία»
Η Υπουργός Γυναικείων Ζητημάτων Michaelia Cash, δήλωσε ότι οι δικαιολογίες όπως, «έτσι είναι τα αγόρια» πρέπει να σταματήσουν.
Εξηγώντας το σκοπό της καμπάνιας, η κυβέρνηση έγραψε:
«Ως γονείς και ως πρότυπα των νέων, επιθυμούμε το καλύτερο δυνατό για τα παιδιά. Επιθυμούμε να έχουν θετικές εμπειρίες, υγιείς σχέσεις και ευκαιρίες στη γνώση. Επιθυμούμε να αντιληφθούν τι είναι σωστό και τι λάθος. Επιθυμούμε να σέβονται τους γύρω τους και να σέβονται και τους εαυτούς τους. Μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε να σταματήσει η βία στην εκκίνησή της.»


Πηγή      themamagers.gr                                                                                                                                          

Σχόλια