Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Τι να προσέξετε για να μην μεγαλώσετε έναν νταή


Στις μέρες μας το bullying έχει εξελιχθεί σε μάστιγα στα σχολεία και δυστυχώς κάνει την εμφάνισή του ολοένα και σε μικρότερες ηλικίες, ακόμα και στο νηπιαγωγείο. Γι’ αυτό το λόγο, αν παρατηρήσετε κάποιο από τα παρακάτω σημάδια στο παιδί σας, τότε μάλλον πρέπει να δράσετε άμεσα, αν δε θέλετε στο μέλλον να εξελιχθεί στον νταή του σχολείου:
  • Είναι υπερβολικά αυταρχικό και δεν υποχωρεί στις απατήσεις του: Αν συμπεριφέρεται έτσι στο σπίτι με εσάς, θα το κάνει και στους φίλους του.

  • Δημιουργεί ομάδες και του αρέσει να αποκλείει παιδάκια από αυτές: Είναι άλλο να διαλέγει τους φίλους του ή με ποιους θέλει να παίξει και άλλο να διώχνει παιδάκια από την παρέα.

  • Χρησιμοποιεί απειλές: Για να επιβληθεί καταφεύγει σε εκβιασμούς του τύπου «αν δε μου δώσεις αυτό το παιχνίδι, θα πω στη μαμά ότι με χτύπησες» κλπ.

  • Έχει μυστικά από εσάς ή λέει συχνά ψέματα: Επειδή στην ουσία ξέρει ότι αυτό που κάνει δεν είναι σωστό, αποφεύγει να μοιραστεί την αλήθεια μαζί σας.

  • Δεν υπακούει σε κανόνες: Δεν έχει όρια και δε σέβεται ούτε εσάς, ούτε τη δασκάλα του.

  • Είναι επιθετικό: Όταν δε γίνεται το δικό του, σπρώχνει ή χτυπά και γενικά φέρεται επιθετικά στην προσπάθεια του να επιβληθεί.

Μπορεί κάποια από τα παραπάνω να τα θεωρείτε «φάσεις» που θα περάσουν ή να τα αποδίδετε στην ηλικία, όμως αν δε διορθώσετε έγκαιρα αυτές τις συμπεριφορές και τις αφήσετε να παγιωθούν, στο μέλλον θα έχετε προβλήματα.

Πηγή    mother.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου