4 δύσκολες αλήθειες που πρέπει να πείτε στο παιδί σας



Μπορεί μέχρι σήμερα το παιδί σας να βρίσκεται σε ένα κόσμο απόλυτα προστατευμένο από εσάς, όπου συμβαίνουν μόνο όμορφα πράγματα και υπάρχον μόνο καλοί άνθρωποι. Όμως καθώς θα μεγαλώνει, θα ανακαλύψει ότι στην πραγματικότητα ο κόσμος δεν είναι τόσο «αγγελικά πλασμένος», γι’ αυτό και θα πρέπει σταδιακά να
το προετοιμάσετε συζητώντας μαζί του μερικές δύσκολες αλήθειες.
  • Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι καλοί: Υπάρχουν άνθρωποι κακοί, που σκέφτονται και πραγματοποιούν πολύ άσχημες πράξεις. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να εμπεδώσει το μικρό σας, ώστε καθώς μεγαλώνει να μπορεί να προσέχει και να προστατεύει τον εαυτό του.

  • Δε γίνεται να αρέσει σε όλους: Στο σχολείο ή στις δραστηριότητες θα συναντήσει παιδιά που δε θα το συμπαθούν. Και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Δε χρειάζεται να αλλάξει ή να προσπαθήσει να γίνει κάτι που δεν είναι, για να το συμπαθήσουν. Θα υπάρχουν πάντα άλλοι που θα το συμπαθούν και θα το αγαπούν.

  • Η ζωή δεν είναι δίκαιη: Κατά τη διάρκεια της ζωής του θα συμβούν πολλά που δε θα είναι καθόλου δικαία. Όμως πρέπει να μάθει να προσπαθεί και να αγωνίζεται, ώστε να ξεπερνά τα εμπόδια και τις δυσκολίες.

  • Σε όλους συμβαίνουν δυσάρεστα πράγματα: Όλοι οι γονείς θα ήθελαν το παιδί τους να μη γνωρίσει ποτέ καμία λύπη, αλλά αυτό είναι ουτοπικό. Σταθείτε δίπλα του στα δυσάρεστα γεγονότα, παρηγορήστε το και μάθετε το πώς να τα διαχειρίζεται μόνο του.

Με λίγα λόγια χωρίς να καταστρέψετε την αθωότητα και την ξεγνοιασιά της παιδικής του ηλικίας, προετοιμάστε το παιδί σας για τον πραγματικό κόσμο και δώστε του τα απαραίτητα εφόδια για να τον αντιμετωπίσει με επιτυχία. 

Πηγή    mother.gr

Σχόλια