Μεγαλώστε σωστούς μπαμπάδες…



Σχεδόν όλοι μπορούν να γίνουν μπαμπάδες ενός παιδιού.
Αλλά το να είσαι καλός μπαμπάς δεν έχει να κάνει με παιχνίδια και αγώνες ποδοσφαίρου. Έχουμε 2 γιους. Σαν γονείς πολλές φορές αναγκαζόμαστε να πάρουμε μια δύσκολη απόφαση που κάνει τα παιδιά μας να κλαίνε,να στεναχωριούνται και να νιώθουν αδικημένα. Όμως αυτός είναι και ο δύσκολος ρόλος του γονιού. 
Θέλω να μεγαλώσω λοιπόν σωστούς ανθρώπους που αργότερα θα γίνουν καλοί μπαμπάδες. Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν;

Πρέπει να βάζουμε τα αγόρια μας, να βοηθάνε στις δουλειές για να νιώθουν πως η οικογένεια έχει να κάνει με την ομαδική δουλειά. Ένας σωστός μπαμπάς επικεντρώνεται στην ενότητα της οικογένειας και όχι μόνο στον εαυτό του.
Δεν τους κάνω τα μαθήματα και δεν καλύπτω τα λάθη τους ότι και να γίνει.Οι υπεύθυνοι άνθρωποι αποτυγχάνουν μερικές φορές  και αναλαμβάνουν την ευθύνη για τα λάθη τους.
Τους μαθαίνω πως πρέπει να διαχειρίζονται σωστά τα χρήματά τους. Δεν ξοδεύουμε αλόγιστα  τα χρήματά μας και σκεφτόμαστε σωστά που θα επιλέξουμε να τα δώσουμε.
Η οικογένεια είναι μια μεγάλη αγκαλιά. Ότι και να συμβαίνει η αγκαλιά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της οικογένειάς μας. Ότι και να συμβαίνει μια αγκαλιά τα διορθώνει όλα.
Η ζωή είναι πολύ απαιτητική αλλά είναι και διασκεδαστική. Όπως η πατρότητα. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να διδάσκουμε στα αγόρια  να μην παίρνουν τόσο σοβαρά τους εαυτούς τους και να κάνουν και ένα διάλειμμα  για χαμογελάσουν ή να γελάσουν.
Τα αγόρια μπορούν να κάνουν ότι και τα κορίτσια. Και το αντίθετο. Μην γεμίζετε στερεότυπα την ζωή των παιδιών σας. Η ισότητα των δυο φύλων πρέπει να περνά από γενιά σε γενιά.
Ακούστε.Όταν μιλάνε, πρέπει να τα ακούτε.Ακούστε τα συναισθήματά τους, τις απόψεις τους και κάντε να αισθανθούν ότι αξίζουν. Δεν είναι κακό να διαφωνούμε. Αρκεί να ακούμε αυτόν που διαφωνεί και θέλει να πει την γνώμη.
Όλοι χρειαζόμαστε όρια. Είναι δύσκολο να πούμε όχι στα παιδιά.Όμως πρέπει να ξέρουν πως ακόμη και  η διασκέδαση έχει όρια.Τα αγόρια χρειάζονται να ξέρουν μέχρι που μπορεί να φτάσουν.
Το έχουμε ξαναπεί. Τα παιδιά χρειάζονται ισχυρά πρότυπα. Ίσως είναι ο μπαμπάς τους ίσως όχι. Για να γίνει ένα αγόρι καλός μπαμπάς είναι σημαντικό να έχει κάποιον στην ζωή του που είναι δημιουργικός και θετικός.
Πηγή   babyradio.gr – Άννα Κ.




Σχόλια