Αυτή είναι η πραγματική σημασία της αγκαλιάς

84307a295f866a766ef2d3d887756bbd_L

Ο άνθρωπος έχει ανάγκη από τη συναισθηματική επαφή. Έχει ανάγκη να νιώθει αγάπη και φροντίδα απ΄τους αγαπημένους του. 

γράφει η Έλια Κωνσταντινίδη 

Η αγκαλιά λειτουργεί σαν ένα μαξιλαράκι που απορροφά τους κραδασμούς, είναι μια «φωλιά» που σε ηρεμεί, που σου δημιουργεί το αίσθημα της ασφάλειας και ότι 

κάποιος είναι δίπλα σου που σε αγαπάει και σε νοιάζεται.

Από μικρή ήμουν πολύ της αγκαλιάς. Η μαμά μου έδινε μεγάλη σημασία σ’ αυτό. Η μαμά μου με έκανε να είμαι της αγκαλιάς. Και την ευχαριστώ γι΄αυτό. Είναι μεγάλο πράγμα να μαθαίνεις σε έναν άνθρωπο να αφήνεται στα συναισθήματα, να δένεται, να αγαπάει, να φροντίζει, να προσέχει αυτούς που έχει γύρω του και να τους αφιερώνει χρόνο. Θα μου πείτε όλα αυτά σου μαθαίνει μια αγκαλιά; Θεωρώ πως ναι. 

Είναι ένας τρόπος να εξωτερικεύεις αυτά που νιώθεις και να δίνεις την ευκαιρία στον άλλον να “επωφεληθεί” της αγάπης σου. Χωρίς να φοβάσαι τίποτε. Οι αγκαλιές όπως είναι και επιστημονικά αποδεδειγμένο, λειτουργούν σαν “φάρμακο” για τον άνθρωπο. Μειώνουν το στρες, πετάνε τα βάρη της ημέρας, ρίχνουν την πίεση -που ανεβαίνει σαν τρελή σ΄αυτους τους περίεργους καιρούς που ζούμε- και σου θυμίζουν ότι είσαι άνθρωπος και έχεις ανάγκη από άλλους ανθρώπους.

hug

Οι αγκαλιές σου μαθαίνουν να είσαι ευάλωτος, χωρίς αυτό να είναι κακό. Να αγαπάς και να αγαπιέσαι. Να έρχεσαι πιο κοντά στα αγαπημένα σου πρόσωπα. Να ανταλλάσσεις συναισθήματα. Σε θωρακίζουν. 

Να αγκαλιάζετε τα παιδιά σας. Να τα ζουλάτε και να τα φιλάτε συνέχεια. Να τους δείχνετε απεριόριστη αγάπη. Η αγάπη μεγαλώνει γερά παιδιά. Να τους μάθετε τη σημασία της αγκαλιάς, να τα κάνετε ευτυχισμένα και να μπορούν κι εκείνα με τη σειρά τους αύριο, να κάνουν άλλους ευτυχισμένους.

madurar-hijos



πηγή   superdad.gr


Σχόλια