Αυτές τις φράσεις πρέπει  να σταματήσουμε να λέμε στα παιδιά μας 

Αυτές είναι οι φράσεις που κανένας γονιός δεν πρέπει να πει στον γιο του!

«Οι μαμάδες/γυναίκες πρέπει να μένουν στο σπίτι για να φροντίζουν τα παιδιά.»
Και όμως αυτή την φράση την λέμε ακόμη. Οι εποχές άλλαξαν και  οι γυναίκες είναι το ίδιο παραγωγικές με τους άντρες και τα αγόρια πρέπει να
το γνωρίζουν από νωρίς αυτό.Δείξτε τους παραδείγματα γυναικών που δουλεύουν και έχουν καταφέρει πολλά σε όλους τους τομείς.
«Ας καλέσουμε στο πάρτι γενεθλίων σου μόνο αγόρια.»
Αν καλείτε μόνο αγόρια πως περιμένετε να κοινωνικοποιηθεί το παιδί σας και να μιλάει και να επικοινωνεί και με τα κορίτσια;Είναι απόλυτα φυσιολογικό να καλέσετε και αγόρια και κορίτσια. Απλά βρείτε ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που θα βοηθήσουν όλα τα παιδιά να συμμετέχουν σαν ομάδα.
«Οι άντρες δεν μαγειρεύουν.»
Τα αγόρια πρέπει από νωρίς να μάθουν να μαγειρεύουν και να ασχολούνται με τις δουλειές του σπιτιού αλλιώς θα πιστεύουν πως αυτά τα κάνουν μόνο οι γυναίκες και πως δεν πρέπει να βοηθάνε και να μην συνεισφέρουν σε τίποτα.Το καλύτερο από όλα θα ήταν να κατανείμετε τα ίδια καθήκοντα σε όλα τα αδελφάκια.
«Τα κορίτσια είναι πάντα όμορφα και χαριτωμένα.»
Όσο τα αγόρια μεγαλώνουν πρέπει να τους εξηγήσετε πόσο απέχει η πραγματική εικόνα των ανθρώπων σε σύγκριση με αυτά που βλέπουμε στην τηλεόραση, στα social media και στα video games.Οι γυναίκες δεν κυκλοφορούν συνεχώς με υπέροχα μαλλιά, παπούτσια και είναι πάντα πανέμορφες και κούκλες. Πρέπει να ψάχνουν και για τα εσωτερικά χαρίσματα και να μην σκέφτονται μόνο την εμφάνιση ενός ανθρώπου.
«Μην παίζεις με αυτά τα κοριτσίστικα παιχνίδια.»
Μην αναφέρεστε στα αντικείμενα ανάλογα με τα χρώματα και διαχωρίζετε τα παιχνίδια σε κοριτσίστικα και αγορίστικα.Όταν μεγαλώσει θα ασχολείται μόνο με τα δικά του πράγματα και δεν θα νοιάζεται για την ανάγκη που μπορεί να έχει μια γυναίκα.Το καλύτερο θα ήταν να του πάρετε χρωματιστά τουβλάκια για να μην διαχωρίζει τα παιχνίδια του ανάλογα με το χρώμα αλλά και να μπορεί να παίξει με ένα κορίτσι.
babyradio.gr– Κατερίνα Π.


Σχόλια