"Αφήστε τα κινητά". Δεν το λένε οι γονείς αλλά τα παιδιά

Αποτέλεσμα εικόνας για "Αφήστε τα κινητά". Δεν το λένε οι γονείς αλλά τα παιδιά

Την προσοχή των γονιών τους φαίνεται ότι διεκδικούν τα παιδιά καθώς όπως προκύπτει από έρευνες, οι γονείς είναι «αφοσιωμένοι» στα κινητά τους τηλέφωνα!

Μέχρι τώρα οι έρευνες επικεντρώνονταν στον κίνδυνο εθισμού του παιδιού στα κινητά αλλά και στα tablets. Τελευταία όμως, πληθαίνουν οι έρευνες που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στους γονείς. Και αυτό γιατί τα στοιχεία δείχνουν ότι
τα παιδιά νοιώθουν ασήμαντα όταν οι γονείς ασχολούνται με το κινητό τους ενώ χαρακτηρίζουν  εξαιρετικά ενοχλητική τη συνήθεια να έχουν το κινητό ακόμα και στην ώρα του φαγητού!

Σύμφωνα με παγκόσμια online έρευνα της εταιρείας AVG Technologies, που συμπεριέλαβε οικογένειες με παιδιά ηλικίας από 8-15 ετών σε οκτώ διαφορετικές χώρες (6.117 άτομα συνολικά), το 54% των παιδιών θεωρούν ότι οι γονείς τους ελέγχουν τις συσκευές τους πολύ συχνά και το 32% από αυτά «αισθάνονται ασήμαντα», όταν αποσπάται η προσοχή των γονιών τους από τα τηλέφωνα και τις συσκευές τους.
Και άλλη έρευνα των Πανεπιστημίων της Ουάσινγκτον και του Μίσιγκαν, έδειξε ότι τα παιδιά θα ήθελαν οι γονείς τους να μην μένουν καθηλωμένοι στις οθόνες των κινητών, ειδικά όταν τρώνε όλοι μαζί. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι τα παιδιά δήλωσαν ενοχλημένα με τη συνήθεια των γονιών τους να μοιράζονται κάθε είδους πληροφορίες για εκείνα, συμπεριλαμβανομένων και φωτογραφιών τους, με τους διαδικτυακούς τους φίλους, χωρίς να τα ρωτήσουν.
'Εκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι τα παιδιά είναι περισσότερα ώριμα στο θέμα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων  σε σχέση με τους γονείς τους. Οι ειδικοί πάντως προειδοποιούν τους γονείς ότι θα πρέπει να επικοινωνούν ανοιχτά και αποτελεσματικά με τα παιδιά τους, περιορίζοντας τη χρήση του κινητού.
Τονίζουν ότι η  αποτελεσματική επικοινωνία ωφελεί όχι μόνο τα παιδιά, αλλά κάθε μέλος της οικογένειας. Τα παιδιά μαθαίνουν πώς να επικοινωνούν παρακολουθώντας τους γονείς τους. Εάν οι γονείς επικοινωνούν ανοιχτά και αποτελεσματικά, οι πιθανότητες είναι πως τα παιδιά τους θα κάνουν το ίδιο. Οι επικοινωνιακές δεξιότητες που θα αποκτηθούν, θα τους ωφελήσουν σε όλη τους τη ζωή!


Πηγή   mothersblog.gr

Σχόλια