Θέλετε να σας σέβονται τα παιδιά σας; Μήπως όμως τα προκαλείτε για το αντίθετο;



Όλοι μας θέλουμε τον σεβασμό έτσι δεν είναι;
Το ίδιο θέλουμε και για τα παιδιά μας. Αν λοιπόν θέλετε να σας σέβονται τα παιδιά σας πρέπει να  ξεκινήσετε κάπως έτσι:

Αρχικά πρέπει να σταματήσετε να φωνάζετε στα παιδιά σας. Εννοείται πως θα έχετε πολλές αιτίες για να φωνάξετε και πολλές φορές θα έχετε δίκιο. Όμως δεν υπάρχει κανένας λόγος να φωνάζετε. Αν θέλετε  να έχετε τον έλεγχο πρέπει πρώτα να έχετε τον έλεγχο των συναισθημάτων σας και της συμπεριφοράς σας .
Είναι φυσικό να απαιτείτε τον σεβασμό από τα παιδιά σας αλλά σκεφτήκατε πως εσείς τα προκαλείτε να μην σας σέβονται; Μπορεί να σας φοβούνται  και να προσποιούνται πως σας σέβονται. Μην είστε κακοί απέναντί τους επειδή το επόμενο λεπτό που θα φύγετε από το δωμάτιο, ο σεβασμός παύει να υπάρχει. Οι πράξεις σας ενθαρρύνουν τον σεβασμό για αυτό προσέξτε καλά την συμπεριφορά σας.
Πρέπει πάντα να θυμάστε πως το παιδί σας είναι απλά ένα παιδί. Είναι ακόμη στην διαδικασία που μαθαίνει . Σας παρατηρεί, παρακολουθεί  και πολλές φορές ξεφεύγει.  Τα παιδιά δεν μπορούν να σκεφτούν πάντα λογικά. Οπότε δεν μπορούν να αναγνωρίσουν καθαρά πότε είναι ασέβεια και πότε όχι.
Όταν παρατηρείτε την ασέβεια, αποδεχτείτε πως είναι ένα λάθος και προσπαθήστε να ξεκινήσετε από την αρχή. Εννοείται πως αν κάνετε λάθος και φερθείτε με ασέβεια, πρέπει να παραδεχθείτε και το λάθος σας και να προχωρήσετε παρακάτω. Ο σεβασμός δεν έχει μέρα και ώρα. Μπορεί να ξεκινήσει οποιαδήποτε στιγμή.
Μην φωνάζετε δυνατά όταν χρειάζεστε το παιδί σας. Αν σας χρειαστούν και εκείνα σας τότε θα κάνουν το ίδιο με εσάς ουρλιάζοντας. Όποτε θέλετε να πείτε την γνώμη σας πείτε την ήρεμα και όχι ουρλιάζοντας. Μην το διακόπτετε όταν μιλάει και αφήστε το να πει την γνώμη του. Δώστε στο παιδί σας την πλήρη προσοχή σας και μην ασχολείστε  με άλλα πράγματα.
Τα παιδιά χρειάζονται την συζήτηση και την ηρεμία και εσείς πρέπει να τους την προσφέρετε.
Γίνετε λοιπόν οι γονείς που χρειάζονται τα παιδιά σας και οι γονείς που θα αποτελέσουν έμπνευση για εκείνα στο μέλλον.
babyradio.gr- Κατερίνα Π.

Σχόλια