Διδάσκοντας τις έννοιες της ισότητας και της αποδοχής 


Είναι σημαντικό για τα παιδιά και τους εφήβους να κατανοήσουν την έννοια της ισότητας καθώς και
να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους, πώς πρέπει να συμπεριφέρονται και να τους συμπεριφέρονται. 

Διδάσκοντας αυτές τις έννοιες προσφέρεται στους μαθητές ένα ασφαλές πλαίσιο συζήτησης, εξερεύνησης και διαμόρφωσης των δικών τους επιλογών και ιδεών. 

Η γνώση και ο σεβασμός των δικαιωμάτων συνδυάζεται με την κατανόηση, το σεβασμό και την αποδοχή απέναντι στη διαφορετικότητα, μπορεί να αποδυναμώσει τις προκαταλήψεις και να βελτιώσει τις σχέσεις ανάμεσα στους μαθητές και τους δασκάλους. 

Διδάσκοντας την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι μαθητές ενδυναμώνουν και διευρύνουν τη μάθησή τους, καθώς μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν και εκτός των πλαισίων της σχολικής τάξης. 

Ο σεβασμός και η αποδοχή  θα βοηθήσουν τους μαθητές και τους δασκάλους τους να δημιουργήσουν ένα πιο υγιές, χαρούμενο και δίκαιο σχολικό περιβάλλον και το γεγονός αυτό μπορεί να οδηγήσει στη βελτίωση των σχολικών επιδόσεων , στην εξάλειψη του σχολικού εκφοβισμού και στον περιορισμό των αρνητικών και μη αποδεκτών συμπεριφορών εντός και εκτός του σχολικού χώρου. 

Όλα τα παραπάνω αποτελούν οφέλη που προκύπτουν από τη διδασκαλία των εννοιών της ισότητας, του σεβασμού και της αξίας της αποδοχής στη σχολική τάξη.

ΠΗΓΗ  edu-special.gr

Σχόλια